Dům pro mladou početnou rodinu

Požadavkem investora bylo navrhnout interiér rodinného domu pro rodinu s třemi malými dětmi v jednoduchém stylu. Jejich přáním bylo ponechat přiznané betonové panelové stropy v přízemí domu a v interiéru použít dřevo a industriální prvky tak, aby interiér působil jednoduše, vzdušně, ale zároveň nebyl strohý a neosobní. V celém domě se tedy prolínají přírodní materiály jako je dubové dřevo a březová překližka s černými kovovými prvky a detaily a bílými stěnami a dveřmi.

Největší výzvou bylo řešení otevřeného obývacího a kuchyňského prostoru, který není až tak velký, ale i přesto je srdcem domu. Po celé jedné stěně je velká kuchyň v bílém matu, která je od obývací části oddělena praktickým dlouhým ostrůvkem. Kontrastem k zastavěné kuchyňské stěně je zdánlivě poloprázdná bílá televizní stěna. Ta však dává vyniknout květinám a policím z dubové dýhy, které jsou zavěšeny na závitových tyčích kotvených do betonových panelů. V prostoru pod vyvýšeným oknem se vyjímá masivní dubový stůl s kovovýma nohama. Stejný typ židlí se liší pouze barvou tak, aby si v rodině každý mohl vybrat tu svoji.

Výrazným prvkem domu je zábradlí schodiště, které je celé kovové a přiznává všechny šrouby a kotvení.

V ložnici rodičů je šatní část oddělena prostorovou příčkou. Příčka je z jedné strany vybavena věšáky a zrcadly, které prostor opticky zvětšují, ze strany druhé pak tvoří čelo postele. Stěna vedle postele je ponechána v surovém stavu bez omítky a je natřena pouze bílou barvou.

V dětských pokojích je březová překližka naolejována bílou barvou tak, aby pokoje působily světle, jemně a daly vyniknout drobným barevným detailům a dětským hračkám.

Bílohnědá koupelna opět obsahuje černé detaily na svítidlech a koupelnových skříňkách. Pohodlné sezení a zároveň truhla na špinavé prádlo jsou vyrobeny ze zbytků dřevěné dubové podlahy.

Osvětlení v domě je jednoduché až minimalistické. Téměř veškerý nábytek je navržen na míru dle autorského návrhu.

spolupráce s řemeslníky

atypická řešení na míru

důraz na materiály

neotřelé dekorace

napište mi

"Jmenuji se Šárka a zabývám se designem a realizací interiérů. Nebojte se mi napsat, ráda vytvořím interiér snů i pro vás."